Skivsläpp: Divide – Ed Sheeran

divideDen som satte ribban och gjorde det högt för musiken 2017 var Ed Sheeran som redan i den första veckan på året släppte låtarna Castle on the hill och Shape of you. I fredags satte han även ribban över albumen som jag redan nu kan säga inte bara är en favorit, utan också min favorit av sheerans album och det för att han fortsätter att överraska. Vi vet sedan innan att han är en bra singer/songwriter som dessutom kan rappa  och kan skriva låtar som får en att känna sig kär trots att en inte är det. Det som gör att just divide blir till en favorit är att han låtit sig influerats av folkmusik. Vi får till exempel höra afrikansk i bibia ye ye och irländskt på galway girl och nancy mulligan. För mig som älskar folkmusik (och känner att jag hört på tok för lite av irländsk sådan jag har lite i den här listan men vill ha mer så tipsa gärna) så hamnar det här albumet  snäppet högre än hans tidigare.

Sandras tre favoritlåtar: Castle on the hill, Nancy Mulligan och Barcelona
fyraochenhalv

Spara

Spara

Spara

blogstats trackingpixel

18 reaktion på “Skivsläpp: Divide – Ed Sheeran

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>