Min relation till Laleh

laleh

Min relation till Laleh började  som många andra när vi först såg henne i filmen jalla jalla. Jag minns också när hennes första låt live tomorrow spelades men då var det inte någon musik som intresserade mig. Men det är väl kanske inte vad en tolvåring lyssnar på. Hela min relation till Laleh har krävt en viss mognad

För jag fick inte upp ögonen för henne ens under hennes så mycket bättre succé. Jag minns till och med att jag störde mig på hennes röst (!).  Däremot så upptäckte jag via så mycket bättre min första Laleh låt som jag verkligen tyckte om. Låten var bjurö klubb och det var dess låttext som träffade rätt. För vad ska det bli av mig?

Fast det dröjde fram till some die young som hennes musik verkligen skulle etsa sig fast hos mig. För den låten kan jag aldrig sluta lyssna på. Och om jag dör ung så ska den spelas på min begravning. Dör jag äldre så kan en stund på jorden få spelas.  Det var med some die young och vårens första dag som jag verkligen började fastna för hennes musik, och när colors kom förstod jag äntligen magin med den.


Magin med Laleh själv fick jag uppleva live sommaren 2014 på storsjöyran. Min mage var uppsvälld och inte alls i festivalskick men eftersom Laleh var höjdpunkten för både mig och min vän Jennifer så tog vi varann i handen och skuttade ner till stortorget där hon precis hunnit börja spela och  torget blev en kör som inte ville sluta sjunga.  När vi sedan emellan spelningar satte oss i en hotellobby och sjöng på Goliat samtidigt som Joshua Radin satt en bit ifrån och pillade på sin telefon så utbrast jag: Laleh har helat mig! För magen var bra och tröttheten som bortblåst. Och i sommar kommer hon tillbaka och jag bara måste se henne då, förhoppningsvis utan uppsvälld mage.  Jag tror också att Laleh betyder extra då jag kopplar hennes musik till min vän Jennifer som jag delar Lalehfanskapet med <3
jenniferogjeglaleh copy

Sedan dess har Laleh haft en alldeles särskild plats i mitt musikhjärta.  Hon har gått från klarhet till klarhet och hon är en av mina största inspirationer. För hennes ödmjukhet och integritet. För hennes textförfattande. För musiken som stärker mig.

Spara

blogstats trackingpixel

16 reaktion på “Min relation till Laleh

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>