Om böckerna jag läste 2016

böcker 2016 copyJag älskar att jag fortsätter att överträffa mig själv, för under 2016 så har jag läst 60 böcker. Jag vet att ni uppskattar mina bokinlägg lika mycket som jag gör men här på bloggen så visas bara en så liten del upp, därför rekommenderar jag att ni följer mig på goodreads för att se alla mina böcker. Men för att maxa boktips till eder alla så har jag kokat ihop en lista om de böcker jag läst iår.

Första boken du läste: Charmed av Michelle Krys

Sista boken du läste: Min senast utlästa var Pastor Viveka och tanterna av Anette Haaland men jag har påbörjat min sextioförsta eller första bok Eugen Kallmans ögon av Håkan Nesser.

Sämsta boken du läste: Runes av Ednah Waters som fångade mitt intresse för den nordiska mytoligin influenserna men när jag  väl  läste så var det för mycket som jag störde mig på för att jag skulle tycka om den. Finns så många bättre böcker med nordisk mytologi. Tror dock att jag skulle tyckt om boken bättre om jag läste den när jag tyckte om twilight men nu? Not at all.

En bok som fick dig att gråta:  The nightingale av Kristin Hannah. Alltså det bloody rann mot slutet. Och så grät jag när jag läste om outlander och dragonfly in amber för att jag är ännu mer känslomässigt bunden till böckerna/serien än första gången jag läste dem.

En bok som fick dig att skratta: Skrattar sällan högt för mig själv men läsarna i broken wheel rekommenderar av Katarina Bivald var den absolut skojigaste!

En bok du trodde du skulle gilla mer än vad du gjorde: Finns flera som fick lägre betyg för att de inte var karaktärsdrivna. Jag tycker det blir så hemskt tråkigt när alla karaktärer är mellanmjölk även om plotten är bra. Men största besvikelsen för mig är nog ändå passenger av Alexandra Bracken som var hypad på booktube, men som fick 3½/5 av mig i betyg men som jag nu i efterhand inte minns särskilt mycket av eller är sugen på att läsa nästa bok.

En bok som visade sig vara bättre än du trodde att den skulle vara?
Throne of glass av Sarah J Maas, tyckte inte att den kändes lockande alls  att läsa om en lönnmördare i fantasy, men så hade jag inget att läsa och bibblan hade mirakulöst nog tagit in den och eftersom jag hört så mycket gott om den på booktube så lånade jag den och ja, den är värd hypen.

Årets squad goals?
De från six of crows
six of crows fanart1Bubblare: the night court i a court of mist and fury och flyktingarna i salt to the sea

Bästa boken på svenska: Jag heter inte miriam av Majgull Axelsson

En ny favoritförfattare du upptäckt: Sarah J Maas som är min fantasydrottning. Hennes huvudkaraktärer är unga tjejer som är kickass och samtidigt väldigt trovärdiga. Trots att det är fantasy så låter hon sina karaktärer kampas med mensvärk och använder preventivmedel. Dessutom så skriver hon riktigt bra.

En bokserie du avslutat: Korpringarna av siri pettersen som verkligen är en bra bokserie. Heja nordisk fantasy!

Mest actionfyllda bok: wolf by wolf av Ryan Graudin

Bästa bok från en genre du vanligtvis inte läser? Hanna Hellquist kåseri en tryckare på bluemoon bar. Som jag så fint uttryckte det i min recenscion på goodreads: 751 sidor skrivspo. Feminismen! Humorn! Ärligheten! Hanna!

Bästa debut: Tycker allt att Flora Wiströms stanna och Kathleen Glasgows girl in pieces får dela denna titel

Hemskaste boken:  När jag läste när hundarna kommer av Jessica Schiefauer så fick jag skippa över ett och annat stycke för det blev för obehagligt för mig. Det fenomenet har jag inte stött på varken förr eller senare

Boken du såg mest fram emot: Jag hade six of crows på min att köpa lista i över ett år innan den kom till min ägo och som verkligen höll förväntningarna. Och nu står andra boken på min att köpa lista när jag kan.

six of crows4

Bästa familjerelationen:  Familjen blackthorn i lady midnight av Cassandra Clare där bara syskonen + emma tar hand om allt själva sedan föräldrarna dog. Så jäkla fina!

Bästa miljö: Jag hade lätt kunna läsa en hel bok bara om hur nunnorna går och plockar skal längs stranden i Maresi av Maria Turtschanioff

Bästa vänskapliga relation: Hanin och Ester i Flora Wiströms stanna och relationen mellan Turid och hennes träl Unna i boken krigstid av Elisabeth östnäs

Bästa kärleksrelation:
Går lätt till Feyre och Rhysand i a court of mist and fury av sarah j maas, ett sånt här otp har jag inte stött på sedan Jamie och Claire i outlander som förvisso alltid kommer att vara nummer ett, men dom här kommer tätt därefter!
feysandq böcker

Spara

blogstats trackingpixel

39 reaktion på “Om böckerna jag läste 2016

  1. roligt inlägg :) Min syster tipsade mig om Throne of Glass, så får väl ta och läsa den!
    Jag har knappt hunnit med några böcker i år, men de bästa har varit Hobbit och Bloodlines :)

  2. Åh, önskar att jag hade haft mer tid och inspiration för att läsa böcker under 2016, kommer knappt på nån bok jag har läst nu heller.. Får läsa ikapp mig detta år istället då! :)

  3. Jädrar vad du läst! Imponerande. Jag har inte läst alls mycket i år. De böcker jag minns är Martina Haags ”Det är något som inte stämmer” (bra) och Jonas Hassen Khemiris ”Allt jag inte minns” (älskade).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>