Girl in pieces

girl in piecesFör fem böcker sedan så läste jag en minst sagt, tung bok. Inte för att den är tung att ha i händerna men för ämnet. Girl in pieces är skriven utav Kathleen Glasgow  och det här är bokens första stycke:

like an orphanDet handlar om en 17-årig tjej som heter Charlie och har hamnat på  mentalsjukhus till följd av svåra självskador.
i cutI början av sin tid på sjukhuset där inte ens kaffet får vara varmt  på grund av risken för självskada så är hon helt tyst men deltar ändå i gruppsamtalen med de andra inskrivna tjejerna som är där av samma anledning som hon.
people should know about usJag trodde att hela boken skulle utspela sig på sjukhuset, men det visade sig att Charlie blev utskriven ganska snabbt, lite för snabbt. För när hon kommer ut så finns det ingen som riktigt vill kännas vid henne.

i know who i amMen Mikey, hennes vän som hon också är olyckligt kär i ordnar så hon får komma ner till arizona och bo i hans  lägenhet eftersom han ändå är ute på vägarna med bandet som han spelar i. Hon blir alltså helt ensam i arizona där hon letar jobb och får napp som  diskare på ett diner som gör att hon kan skaffa eget, vilket är ett sjaskigt rum. Men det är mer än vad hon haft då hon vart hemlös i en period.

people with money Hon är fast besluten på att inte få återfall igen, hon mailar med några av tjejerna från sjukhuset och en av behandlarna som rekommenderar att hon ska gå i stödgrupp vilket hon inte alls känner är något för henne:
im what happensMen jobbet ger henne desto mer, här börjar hon att interagera med kollegorna och en av dom är Riley.
how hearts get brokenRiley blir någon som hon söker tröst hos. De böcker som jag läst med temat psykisk ohälsa så upplever jag det som att den sjuke blir magiskt botad av en romans. Men här skildras det snarare som att ingen av dom är särskilt bra för varandra och Charlie gör många dumma val. Som jag skrev i början så är det en tung bok, för det tas upp självskadebeteende, psykisk ohälsa, olika beroenden så som alkohol och droger, sexuella övergrepp, hemlöshet och våldsamma föräldrar och allt detta i en sjuttonårig tjej som gör att ens hjärta brister många gånger för en vill ju att det ska bli bättre.

that momentDet här är författarens debutroman och vad jag har förstått så är den delvis självupplevd vilket ger den ett helt annat ljus. Är det en bok ni ska läsa om psykisk ohälsa så är den här, för den är absolut min favorit bland dem jag hittills läst!
the world is fucking awful when everyting is said and done

blogstats trackingpixel

24 reaktion på “Girl in pieces

    • Det är kul att du tycker det men jag behöver fortfarande inte svarskommentarer och har därför redigerat bort det från din kommentar.

  1. Låter som en väldigt gripande bok, super bra tips! Både att köpa till sig själv och läsa men även ge bort i julklapp, är så dålig på att hitta spännande böcker att ge bort till min mamma som älskar att läsa :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>