Six of crows

six of crows4

Sedan vi pratade om böcker sist så har jag köpt hem en hög böcker och hunnit läsa dem och idag vill jag tipsa om en bok ur min senaste skörd som snabbt kom att bli en ny favorit.
Six of crows heter den och är skriven utav Leigh Bardugo

Boken handlar om kriminelle Kaz som är känd som gängledare i den undre världen. Han får ett uppdrag om att utföra en mycket farlig kupp mot en enorm summa pengar.

there was money to be madeTrots att det mer eller mindre är ett självmordsuppdrag så tackar Kaz ja, men han vet också att han inte klarar det själv så han samlar ihop ett gäng andra ungdomar från den undre världen där de alla har hamnat av olika anledningar och har alla olika anledningar till varför dom väljer att följa med. Boken berättas ur alla de fem olika perspektiven.the trick

Och det är det som är det starka med den här boken: karaktärerna. Det kan vara rörigt att läsa från flera perspektiv men Bardugo är så skicklig med att varje röst är unik, dom är intressanta och älskvärda tillsammans med relationerna och jargongerna emellan dem. Karaktärerna engagerar på den nivå att en sätter upp ett eget dream cast i huvudet, och jag tror jag hittills fått till mitt ganska bra.

what bound them togetherKaraktärerna kommer från olika delar av världen vilket gör att vi får en mångfald som jag sällan är så väl representerat som i den här boken. Det är en del meningsskiljaktigheter men alla behövs för att de alla ska klara kuppen levande och därmed få lön för mödan.

stupid and tallDet är ett äventyrsfantasy så det är också spänningen som håller en fast i boken, och för mig så var det också det vackra språket för att ge några citat som jag såklart sparat på:

many boyswaterthe heart is an arrowEn annan grej jag gillar med den här boken att trots att det är en ungdomsbok så är den inte kärleksfokuserad, visst har visst finns det kemi och tycke och jag tror att det kommer utspela sig i nästa bok

she wouldnt wish love on anyone

easier to kill people

Nästa bok, crooked kingdom är också den sista boken för den här serien vilket gör att jag längtar fast ändå inte för jag vill inte att det ska ta slut för jag har en känsla av att den här bokserien kommer hamna i topp över mina absoluta favoritbokserier. Men so far har jag bara läst six of crows som är väl värd sin hype och jag kommer absolut att ta med crooked kingdom i min nästa bokskörd. När nu det blir.

magic

Spara

Spara

blogstats trackingpixel

24 reaktion på “Six of crows

    • Jag har redigerat din kommentar eftersom den innehöll svarskommentar vilket varken behövs eller uppskattas här

    • nope men har velat läsa den länge nu men jag läser helst på engelska och bibblan har den bara på svenska så jag måste isfall köpa och jag vet inte om jag vill börja på en ny serie haha. The struggle is real

      • Förstår verkligen den känslan! Hittade den på en second hand tillsammans med 2 andra nyutgivningar för skamliga 10kr tillsammans så kunde inte låta bli och OM jag är glad för det den är ruggigt bra! :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>