Läsarna i broken wheel rekommenderar

broken wheel1Min senast utlästa bok är läsarna i broken wheel rekommenderar av Katarina Bivald.

Boken handlar om Sara som bor i en stockholmsförort där hon i många år jobbat i en bokhandel som ska stängas. Sara bestämmer sig då för att tacka ja till Amy, en kvinna som hon bok och brevväxlat med i några års tids inbjudan över till usa och hennes lilla hemort broken wheel. Men när Sara kommer fram så är Amys begravning i full gång, men gästerna insisterar på att Sara ska stanna kvar och bo i Amys hus. Där och då börjar stans omhändertagande av Sara, de ordnar en ofrivillig chaufför och låter henne inte betala för något vilket retar Sara något enormt och för att på sitt sätt betala tillbaks till staden så bestämmer hon sig att öppna en liten bokhandel med Amys stora efterlämning: böcker.

någonting hos den

Tänk er en småstad som stars hollow i gilmore girls, så är broken wheel. Alla dess invånare är unika och får vara det. Och trots att det är en småstad så har författaren varit bra på mångfald. Och så har de möten där de gemensamt bestämmer det fuffens dom ska ha för sig. Till exempel så bestäms det att alla ska gå djupt insjunken i en bok så fort någon från grannstaden kom på besök för att fler ska gå till den nyöppnade bokhandeln

carolineI egenskap av bokmal och med andra egenskaper så kände jag igen mig en del i både Sara och några av stadsborna.
själv läste hondet är därför man har böcker

Jag tyckte så himla mycket om den här boken, den var rolig att läsa och uppfriskande att läsa feelgood  för mig som mest läser krigshistorier och fantasy. Jag tänker mig att denna skulle kunna bli en härlig chick flick också. Högsta betyg fick den av mig!

bifigur

Spara

Spara

Spara

Spara

blogstats trackingpixel

22 reaktion på “Läsarna i broken wheel rekommenderar

  1. Verkar riktigt bra, gillar att läsa böcker som utspelar sig på platser som man besökt!! Som Stockholm och USA i detta fallet, får en annan syn på boken då!! Kram

  2. Kanske lite random fråga, men tycker du bäst om att läsa på svenska eller engelska? Bara kul att veta! Själv föredrar jag engelska alla dagar i veckan :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>