Wolf by wolf

wolfbywolfDen här boken känner ni som såg på min bok haul eller till och med ni som följer mig på instagram igen. Boken heter Wolf by Wolf och är skriven av Ryan Graudin och handlar om att Hitler och nazisterna vann andra världskriget (varför har ingen kommit på detta tidigare?!)
once upon a different time

Yael hamnade som liten flicka i ett koncentrationsläger där hon blev utsatt för medicinska experiment för att ta bort hennes judiska drag (obs dessa typer av experiment utfördes på riktigt men här går det lite annorlunda). Yael lyckas en dag fly därifrån och bor på gatan och försörjer sig som ficktjuv tills hon räddas av några som vill skapa ett motstånd mot nazisterna och där börjar hon jobba på sin hämnd och börjar därmed att träna, studera och förbereda.

Året är nu 1956, det tredje riket och det japanska imperiet styr världen. För att fira deras seger så hålls ett årligt motorcykelrace över kontinenterna där vinnaren får en bal i sin ära och ett möte med Hitler som på senaste tiden hållit sig mycket undan. Ja tänk på det ni, hade det inte blivit fred och vi firat det med eurovision kanske det hade varit motorcykelrace vi hade bänkat oss framför.

nothing will change

Yael förklär sig till fjolårets vinnare Adele Wolfe för att kunna nå sitt mål: att mörda hitler i livesändning.Men det är förstås inte alltid lätt att låtsas vara Adele när hennes tvillingbror Felix och hennes förra fling Luca även dom deltar i racet och övervakar allt hon gör.

Som i många av de nyare dystopiska berättelserna så är det en ung tjej som får en stor roll i att störta makten där hon är omgiven av killar, så även här eftersom Adele och en japanska är de enda två kvinnliga racerförarna som hittills tillåtits

or die trying the world is wrongJag älskar Yaels karaktär, tänk er en tysk Arya Stark på motorcykel i efterkrigstid.

there is iron in our bloodDet är typ två  subtila kärleksscener i boken vilket jag tycker är bra, att det stora är att få följa den här tjejen som växte upp under hemska omständigheter där hon som barn förlorat alla hon älskat och hennes väg mot att få någon sorts ro.

a boys lips on hers

Boken fick fem av fem möjliga av mig. Det är både action, man får följa med över hela världen, det är en badass men ändå komplex tjej i huvudrollen så är den snabbläst och välskriven. Som alltid när det gäller andra världskriget böcker så känns det alltid när man får följa med in i koncentrationslägren, men  i denna så lyckas författaren få det poetiskt utan att förhärliga det.

she howled with themJa förutom att författaren fångade mig med alla varg metaforer så fanns även en del nordisk mytologi referenser:

not an angelEn andra bok kommer att släppas i höst och jag hoppas kunna sätta tänderna i den så snart som möjligt, men fram tills dess så vill jag rekommendera denna till er, verkligen en unik läsning!

Spara

Spara

Spara

blogstats trackingpixel

24 reaktion på “Wolf by wolf

  1. Åh det låter verkligen som en bok för mig, älskar actionböcker och jag har ett väldigt stort intresse för andra världskriget. Jättebra tips!!

  2. Åh detta låter verkligen som en bok för mig, jag älskar actionböcker och jag har ett väldigt stort intresse för andra världskriget!! Jättebra tips!!

  3. Superbra tips till sommarboken. Du fick mig verkligen att vilja läsa denna. Som du skrev, att ingen kommit på att skriva om detta ämne tidigare.

  4. Wow den låter riktigt spännande! Älskat att läsa/se dokumentärer osv om andra världskriget, men en sån här twist har man ju aldrig läst om eller sett tidigare. Tror nästan jag måste bege mig till en bokhandel och kolla efter den här :) Tack för tipset!

  5. låter som en intressant bok. har flera böcker på som väntar på hyllan, hade tänkt läsa massa i väntan på bebisen men då kom han ju innan haha :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>