När hundarna kommer

ettJag har hunnit läst en hel del sedan senaste bokinlägget. En av böckerna jag läst och som jag idag vill tipsa er om är boken när hundarna kommer av Jessica Schiefauer

esters tillvaroBoken handlar om  tonåringarna Ester och Isak som träffas på en fest vid sjön och efter det är det bara dom två sådär så att omvärlden försvinner.

natt efter nattMen Isak tröttnar efter ett tag.

det har liksom känts

Samtidigt som kärlekshistorian mellan Isak och Ester utspelar sig så får vi också följa Isaks lillebror Anton som tidigare hållit sig mest med sina hundar så stiftar han också en ny bekantskap som likt Isak och Ester också finner en tillhörighet och sedan ett beroende till. Personen kallas bara för han i boken som Anton först är rädd för introducerar Anton till vit makt musik,rakat huvud och tunga kängor.

En kväll misshandlas en ung kille till döds och här handlar det mer om hur man går vidare som familj till någon som begått ett fruktansvärt brott. För hur sörjer man någon som inte dött?

han har älskat honom i tysthetOch det blir desto viktigare för Ester att stanna kvar hos Isak.

du måste tänka på dig självhur gör man sig friJag har själv aldrig varit med om att jag måste hoppa över ett stycke för det var för jobbigt att läsa, i detta fall så hände det när nazisterna misshandlar hundar. Det är ett stort känslospann som får plats i dessa 300 sidor.  Vad jag har förstått så är boken inspirerad av en verklig händelse  då författaren själv var ung på 90-talet och kommer från samma område då mordet på John Hron skedde. Och som ni förstår så är den (tyvärr) fortfarande högst akutell.

blogstats trackingpixel

16 reaktion på “När hundarna kommer

    • hehe tack :) slog mig att den kommer från min instagram för några veckor sedan: instagram.com/sandrathyrese/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>