Release me

Jag har ingen uppfattning om när under min korsettbehandling detta minne kommer ifrån, men tiden är inte det viktiga i detta. Det är känslan och musiken.

Jag är på väg hem från min kompis Emelie. Längs vägen finns snöhögar som smälter i ett porlande ljud. Den första asfalten är synlig. Det första vårtecknet för mig på den tiden var kliandet innanför korsetten. Då det blivit tillräckligt varmt för de första värmeutslagen att dyka upp där under den 1½ centimeter tjocka plasten så var det vår.

Jag är trött och känner mig tung trots mina 45 kilo. Trött på vintern. Trött på skolan. Trött på att vara tonåring och inte kunna vara tonåring. Trött på korsetten. Jag längtade efter att bli fri. Men än var det inte dags och det kanske var det som tyngde allra mest. Ja visst gör det ont när knoppar brister…


Det här var vid samma tidpunkt då låttexter började tala till mig på ett sätt de inte hade gjort innan.
När jag för första gångerna hörde en textrad som satte ord på precis det jag kände, det jag var, det jag ville bli. Just denna låt hade jag från början hört i en bilreklam och jag minns att det var en sådan låt som alla åldrar kunde uppskatta. Den spelades säkert både på rix fm såväl p4.

Och där, den vårvintern när jag gick hem från min vän och kände all världens tyngd inlindat innanför mitt skal så var den låten min. Jag minns inte om vi hade lyssnat på den, om jag lyssnade på den i mobilen som sällskap hem eller om jag kanske gick och sjöng den, för den satte ord på allt som gjorde ont då.

I am the wilderness locked in a cage
I am a growing force you kept in place
I am a tree reaching for the sun
Please don’t hold me down
Please don’t hold me down

I am a rolling wave without the motion
A glass of water longing for the ocean
I am an asphalt flower breaking free but you keep stopping me
Release me
Release me

I am the rain that’s coming down on you
That you shielded yourself from with a roof
I have the fire burning desperately but you’re controlling me
Release me
Release me

crow

Spara

blogstats trackingpixel

22 reaktion på “Release me

 1. Vilket fint inlägg. Det är inte ofta låttexter tilltalar mig, men när de väl gör det så känns det som du beskriver det, fast du har ju skrivit en händelse, jag har ju inte gått igenom det, men det påminner mig om när sånt har hänt mig. Låttexten är väldigt fin och gillar hennes röst ^^

 2. sv: Bra du tycker det :)

  Vissa låtar kan man verkligen relatera till. Musiken är ju till för att relatera sig till och samtidigt få hopp och bli helad liksom.
  Den låten är vacker. Skönt att du är fri nu.

 3. Hejsan!
  Fint du skriver. Jag har också vart i en period där det var riktigt jobbigt och det har känts som att jag varit bunden och inte kunnat sträcka på mig och göra det jag vill. Jag gillar att du lägger ut denna låt. Det hjälper faktiskt med låtar och texter för att gå vidare eller gråta en skvätt för sig själv. Jag kommer titta in här lite oftare! kolla in min blogg också, jag är ny som bloggare 😉 kanske har du något tips?

  • Tack för din fina kommentar, du är så välkommen att kika in här så :)
   finns ju förresten på bloglovin så följ mig gärna där :)

 4. Åh så fint när du skriver lite personliga inlägg men som ändå relaterar till musiken :) väldigt fint skrivet och jag blir inspirerad.