999

En tidig junimorgon för tre år sedan sitter jag vid ett köksbord i ett hus som har den finaste utsikten jag någonsin sett. Men jag sitter med ryggen mot fönstret och min utsikt är min klass. Jag lägger en servett i knät för att undvika att min vita klänning blir nerfläckad. Det är champangefrukost minus champangen för mitt gäng som missuppfattat och trott att champangen ingick i frukosten vi alla skramlat ihop till, när vi tydligen skulle tagit med egen. Men jag får iallafall ett surt glas av en klasskompis. Om några timmar ska vi springa ut och vi ska sjunga om att våra hjärtan ännu klappar i friska slag och att den ljusande framtid är vår. Vilken jävla lögn. Under dessa tre år efter studenten har mitt hjärta slagit hårt i bröstkorgen för att göra sig påmind under ångestattacker, och framtiden? Den slutade jag tänka på för länge sedan.

 

Vi ger ett paket till vår mentor vars hus vi är i, jag minns inte om vi grät eller vilka som grät förutom vår mentor. Men jag minns att i ett hörn låg kattungar som vi dagen innan gosat med när vi pimpade vårt flak. Och i ett annat hörn fanns en högtalare som spelade musik under den morgonen och den enda låten som jag minns spelades var kents 999. Om det är så att den låten man minns spelas på sin studentdag definerar tiden efter så är den låten min. För jag minns studenten med en bitterljuv känsla sådär som bara kent kan fånga det, inte för att det var  jobbigt att gå ut skolan, och visst var jag glad att se vännerna glada, men någonstans visste jag att tiden efter skulle bli en tuffare fight än jag någonsin haft innan. Då kan man inte riktigt ta åt sig av det som sägs vara livets gladaste dag. Andra från min årskull minns säkert studenten som dansa pausa eller du måste flytta på dig. Men jag minns det som en kenttext.

999

blogstats trackingpixel

16 reaktion på “999

    • Ja alltså jag tyckte det var skönt att äntligen gå ut och så men jag minns det ändå med en bitterljuv känsla

  1. Min student… total ångest, hatade varje sekund. Det enda bra var att aldrig behöva träffa min klass eller mina lärare någonsin igen. Hehe.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>