Goodbye to glee

glee1glee2

”Being different made me stronger”  och ”I swear to you I will never change. I’m proud to be different, it’s the best thing about me” var  repliker Kurt Hummel sade i  den allra första säsongen utav glee. Ord som betydde oerhört mycket för en som började gymnasiet utan att känna en kotte. En som var fångad i ett skal både fysiskt och psykiskt. På utsidan bar jag en bostonkorsett för  min skolios och på insidan mådde jag allt dåligare. Jag hade aldrig varit som alla andra, varken förr eller senare men just då var det riktigt jobbigt för mig. Men det var då Glee kom och jag vet inte vad som hade hänt med det 16-åriga jag om jag inte fått  höra Kurt Hummel säga det som jag just då behövde höra mest av allt.

Det var också samtidigt som glee började sändas som jag öppnade mig för musiken på ett annat sätt än vad jag hade gjort innan. För att inte nämna hur många gånger jag lnskat att jag var en av dom. När jag drömt mig bort med glee-låtar i  hörlurarna eller när jag sjungit dom själv.
Glee är första serien jag följt från att det sänts i realtid till slutet vilket är nu och tårarna rinner fortfarande när jag skriver det här inlägget efter att ha sett de allra sista avsnitten och serien slutade precis där den skulle.

Jag kommer sakna det. Musiken, karaktärerna,skådespelarna. Och jag blir alltid sorgsen i hjärtat när jag ser Finn/ Cory som gått bort.Men det braiga med serier är att man alltid kan gå tillbaka. Jag vet att jag kommer ta fram glee och visa för mina barn för det är en viktig serie. ALLA sorters människor och sexualiteter finns representerade och den tar upp viktiga ämnen. Och det är mycket glädje. Och musik. Kan inte komma på någon bättre serie att växa upp till än glee.

blogstats trackingpixel

21 reaktion på “Goodbye to glee

 1. Jag kollade inte på glee, antar att jag missat ngt då du gör en så fin beskrivning av den. Just det där med att hitta saker i vardagen; serier, böcker, filmer, eller annat, som påverkar en väldigt mkt, har jag varit med om. Hungespelen-böckerna var sådana böcker så påverkat mig. Dock förstördes hela känslan efter att jag såg första filmen, men det är en annan historia.

 2. Jag tittar inte på Glee men förstår att det är sorgligt när en bra serie tar slut >.< Eller jag tittade på halva första säsongen faktiskt, det var bra!

  Sv: Inga problem :) Hoppas du tycker om boken om du bestämmer dig för att läsa den ^^

 3. Åh nej jag missar att se på två avsnitt och så är hela serien över?! Haha åh ville inte se det nu! Vill inte att det ska ta slut!

 4. inte följt serien, bara sett något avsnitt sådär, men det verkar bra!:)
  sv: det hade inte jag heller gjort innan, men oj vad jag hade missat! är så goott :)!

 5. Blev nästan lite tårögd här, så himla fint skrivet! Måste ta och se klart serien, glömde nämligen av att se den igen efter juluppehållet på säsong fyra och sedan gick Cory bort och då har det liksom bara känts jobbigt att se klart :)

  • Tack! Gör det, tyckte själv inte säsong 4 och 5 var så mycket att hänga i julgranen men sista säsongen var ändå bra tycker jag :)

 6. Följde dom första säsongerna och älskar det, men sedan fanns inte tiden och jag har missat massa säsonger. Kanske dags att försöka ta igen dom nu :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>