Calleth you, cometh i

calleth you cometh i1

 

Det är sommaren 2011 och vi är veckor ifrån att bli myndiga. Det enda som är bra med den här stan är äntligen här. Festivalen är i full gång och gänget har skiljts åt bland allt folk men vi hittar ändå alltid varandra mellan spelningarna. Det är jag och min vän Elin som båda är 160 långa och vana att se mer av folks bakhuvuden än  artisterna på scen men vi har lyckats ringla oss långt fram och tack vare ett kabelskydd kommer vi upp i höjd  och några meter framför oss står en barbröstad Ola Salo med stora svarta vingar på ryggen. Det är the arks farväl-turné och torget som man vanligtvis bara kan se någon enstaka unge tvärsa över på en sparkcykel om man har tur är fullt av människor. I de husen som ramar in torget sitter det  människor på balkonger och i föntsren som är vidöppna.
Jag och Elin sjunger, men vi sjunger fel. Vi sjunger Calling  istället för calleth men det gör ingenting för vi har sån jävla feeling och mot slutet av låten så stämmer torget in i en enda stor änglakör. Ahh-aahh-aah-aah sjunger vi och Ola Salo ser ut att kunna bryta ihop när som helst.

Det är sen höst 2014, den första isen har lagt sig och vi promenerar arm i arm för att undvika halkan. Om den ena halkar till så håller den andre båda stadiga. Tidigare den hösten har stora delar av gänget flyttat till trondheim och Elin är på kort visit hemma igen. Under promenaden pratar vi om allt och ingenting. Till exempel pratar vi om vad man skulle göra om man mötte en björn och programmet så mycket bättre där Amanda Jenssen gjort en tolkning av Calleth you, cometh i och vi pratar om sommaren 2011 och känslan som var under the arks spelning och den låten. Den låten som vi kommer överens om är vår. Varje gång vi saknar den andre personen ska vi lyssna på den. Då är vi där, tillbaka i sommaren 2011 då vi sträckte ut våra armar mot ola salo och sjöng helt fel text.

blogstats trackingpixel

17 reaktion på “Calleth you, cometh i

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>