Till er som vill skicka musik till mig

För bra precis ett år sedan hamnade jag i en bloggångest-svacka. Men jag kom tillbaka och  fortsatte blogga som vanligt  men det är en grej som  haft forsatt ångest över. Eftersom jag inte vetat vad jag ska göra med det.Och det är det här med all musiktips jag får skickat till mig.

Varje vecka får jag tips och reklamutskick från olika håll. Det är både via mail, via kommentarer (både i enskilda inlägg och min sidosida) och tweets  från artister och deras representanter som vill att jag ska lyssna och dela deras musik.  Det är länkar till både youtube,spotify,soundcloud och gud vet vad.
Jag tror att det är hela grejen som gör att jag känner ångest kring det eftersom det är spritt över så många ställen och jag vet inte i vilken ände jag ska börja vilket har lett till att jag sedan ett år tillbaka inte alls lyssnar på det jag får skickat till mig vilket inte heller känns helt rätt.

 I veckan stängde jag ner kommentarsfunktionen på min sido-sida ”om mig”  som är av någon anledning det stället jag får mest kommentarer med musiktips på. Jag har länge funderat på hur jag kan det mindre ångestladdat. Jag vill ju inte känna ångest för det här. Jag tycker ju att det är roligt (och smickrande) att folk hör av sig och jag vill såklart att min lilla blogg ska vara en plats där även mindre etablerade artister får chansen att synas. Jag tror jag har hittat en lösning. Tills vidare iallafall.

Från och med nu  kommer spotify vara det enda stället jag tar emot musiktips på.

 Spotify är den musiktjänst  jag använder och det enda stället jag lyssnar på musik och jag tänker mig att det är dags att vi börjar utnyttja spotifys meddelande funktion och det gör man  såhär:
Högerklicka på låten/artisten/albumet du vill skicka, välj skicka till och skriv sanpire och skicka så hamnar det i min inkorg. På så sätt hamnar alla tips på ett och samma ställe. Det flaggar rött enda tills jag lyssnat så jag kommer alltså behöva lyssna på allt jag får in.catsJag tänker kompensera för det jag missat under det här året genom att var/varannan månad ha ett inlägg där jag samlar alla musiktips jag fått från artister/deras representanter under den senaste tiden.

Du behöver såklart inte vara en artist för att tipsa mig om musik.  Ni läsare får gärna tipsa mig om ni stöter på något som du tror jag skulle gilla så skicka gärna det till mig :)

 Hoppas ni förstår.

heartsUPDATE april 2016:
Sedan en tid tillbaka har jag fått kommentarer om att meddelandefunktionen på spotify inte funkar som den tidigare gjort. Jag kan själv inte fixa med problemet eftersom det är spotify. Men jag hoppas att det ordnar sig snart. Under tiden ska jag fundera ut en annan lösning men just nu finns det inget jag kan göra.

UPDATE juni 2016:
Jag har skrivit lite om det här problemet (och andra problem) i det här inlägget

UPDATE januari 2017:
jag har tyvärr fått stänga av kommentarerna på det här inlägget pga spam

Spara

blogstats trackingpixel

27 reaktion på “Till er som vill skicka musik till mig

 1. Du ska inte behöva känna ångest för det, du gör rätt i att sätta upp regler och så, annars blir det bara för mkt och för utspritt och för rörigt för dig!

 2. Tack så mycket <3

  Usch för att känna ångest över saker man egentligen tycker om. Men bra att du kommit på en tillfällig lösning.

 3. Tycker du gör rätt i att säga stopp och bestämma dig för ett ställe, måste vara mycket smidigare så ju :)

 4. det ska inte kännas jobbigt, utan att blogga o tipsa ska vara för ens egens nöjes skull, så det är bra att du gör det som är bäst för dig :)

 5. Bra att sätta upp regler! Det handlar om vad du känner och du ska inte behöva ha ångest för det.
  Kram

 6. Det gick ej att skicka till dig på Spotify :( Det står att usern ej finns, så jag tipsar här: Avril Lavigne Give You What You Like! <3

    • Hej Alexandra!
     Hmm vet inte vad det kan bero på, du får kolla dina spotifyinställningar. Det ska funka iallafall, fick senast imorse en låt skickad till min inkorg så. Har så svårt att hålla reda på allt jag får skickat till mig annars, men om det absolut inte funkar så lovar jag att försöka komma ihåg denna till min nästa ”på sistone i min spotifyinkorg”
     kram sandra

  • Om inte spotify har ändrat det så ska det fortfarande fungera, mitt konto är inte kopplat till facebook och jag brukar få saker i min inkorg fortfarande. Men ska se över det här, vore ju trist om spotify tagit bort den funktionen också.. =/

  • I webbklienten dyker du alla fall upp nu ser jag när jag tar dela. Vi får se om det kommer fram.

 7. Hej!

  Skulle vara super kul om du ville dela Rod & Ebba’s nya sommarplåga ”Summer Paradise” som släpptes idag. Rod (Rodolf Byku) är från Albanien och var nyss med i albanska The Voice. Ebba (Ebba Knutsson) är en svensk sångerska som bl.a är med i den svenska gruppen Caracola.

  Spotify länk (Rod & Ebba – Summer Paradise): https://open.spotify.com/track/5Kww7HlXCiwMyrydMfRjjK