Böckerna jag läste 2014

lästa böcker 2014Antalet lästa böcker: 50
Antalet lästa böcker på svenska: 26
Antalet lästa böcker på engelska: 24

Bästa boken du läste under 2014?
Kan ju inte välja bara en utan fem, så  Molnfri bombnatt av vibeke olsson, tell the wolves i’m home av Carol Rifka Brunt, Voyager av Diana Gabaldon, A thousand splendid suns av Khaled Housseni och I kroppen min av Kristian Gidlund

Sämsta boken du läste under 2014?
Brukar ge upp efter 100 sidor ish om boken inte är något bra men ändå så läste jag  The road av Cormac Mcarthy och Sömngångerskan av Essie fox..

Bok du trodde du skulle gilla mer än vad du gjorde?
Den hemliga historien av Donna Tarrt

Mest överraskande bok (på ett bra eller dåligt sätt) du läste under 2014?
Hela mortal instruments var mer slukande än vad jag trodde!

Böcker du försökt tvinga på andra att läsa?
Måste ju vara de jag bloggat om, kolla kategorin övrigt!

Bästa serien du började läsa under 2014?
Jag började läsa Outlander serien efter att ha börjat se tv-serien. Bland det bästa jag någonsin läst, Diana Gabaldon är en sjuhelvetes  berättare och vi får både kärlek (och snusk), äventyr och jämställdhet. Just nu är jag sjukt irriterad på att mitt bibliotek tycks ha alla andra böcker i serien utom bok nr 7 på engelska? Är inte så jättesugen på att läsa skotts accent på svenska. Får lösa det på något sätt…

En ny favoritförfattare du upptäckt under 2014?
Diana Gabaldon

Bästa boken från en genre du vanligtvis inte läser?
2014 fick jag för mig att läsa klassiker som på väg av Jack Keroack och Farväl till berlin av Christopher Isherwood. Tycker båda låg på samma nivå.

Mest actionfyllda/spännande bok du läste under 2014?
Marina av Carlos Ruiz Zafón var en riktigt bra skräckbok vill jag minnas.

Bok som chockade dig?
fru björks öden och äventyr av Jonas Gardell har en plot-twist på slutet som jag inte var beredd på.

Vackrast skrivna bok som du läste under 2014?
Molnfri bombnatt av Vibeke Olsson såå fin.  Tell the Wolves i’m home var också såå fin. Det handlar om dig var också såå fin. I kroppen min var såå fin.

Mest tankeväckande bok  som du läste under 2014?
Tid för mirakel av Thompson Walker fick mig att tänka mycket på tid och vad som skulle hända om jorden förändrades

Favoritcitat från en bok du läste under 2014?
Detta från tell the wolves i’m home:
its the most unhappy people who want to stay aliveKortaste och längsta boken du läste under 2014?
Kortaste: The road av  av cormac mccarthy (241 sidor)
Längsta: the fiery cross av Diana Gabaldon (1443 sidor)
Här kan vi också konstatera att korta böcker är sämre än  längre.  The road var den sämsta boken jag läst iår!

Mest unika bok du läste under 2014?
Miss Peregrine’s home for peculiar children och uppföljaren hollow city är definitionen av udda och besynnerlig och man bör nog ha en bred fantasi för att förstå sig på’t.

Årets OTP (one true pairing)
JAMIE OCH CLAIRE

jamie claire

 Årets favorit icke-romantiska förhållande
Får jag välja två? jag väljer två!
Då väljer jag June och Toby i tell the wolves i’m home och Mariam och Laila i a thousand splendid suns

Favoritbok från av författare du läst tidigare
Sisterhood everlastning av Ann Brashares

Bästa boken du läst  som vart en rekomendation från någon annan
 A thousand splendid suns som min vän emme tipsade mig om

Nyaste fiktiva crushen från en bok du läst 2014?
Jamie Fraser

Bästa debuten du läst 2014?
Det handlar om dig av Sandra Bejier och Tell the wolves i’m home av Carol Rifka Brunt

 Bästa miljön ur en bok du läst under 2014?
Skottska höglandet i outlander. Herregud vad man vill sätta sig på en häst och rida runt där!

Bok som gav dig leende och var roligast att läsa?
Här ligger jag och blöder av Jenny Jägerfeld är både roligt men också lite sorglig. Struck by lightning av Chris Colfer var också rolig men hade även den en underliggande sorg.

Bok som fick dig att gråta/nästan gråta?
I kroppen min, molnfri bombnatt &  the fault in our stars

Bok som gjorde dig mest arg?
De böcker som tagit upp orättvisor och när en insett att vi  inte kommit längre än så som i och i wienerwald står träden kvar, molnfri bombnatt och a thousand splendid suns

—————————————————————————————————————————————————

Det var den listan det  som säkert gjorde många av er sjukt uttråkade men jag tyckte det var kul att göra den iallafall och kanske har ni fått lite tips på vad ni vill läsa under 2015?

Nu är jag sjukt pepp på ett nytt läsår och har lite smått panik eftersom jag inte läst sedan början av december och väntar på  att min julklapp till mig själv (böcker såklart) ska komma hem till mig. Ni kan gå in på min goodreads om ni  av någon anledning vill veta mer om böckerna jag läst.

q

blogstats trackingpixel

60 reaktion på “Böckerna jag läste 2014

  • Du imponerar mig! 50 böcker detta år. Fantastiskt! Jag är ingen bokmal alls. Läser aldrig böcker. Läser dock gärna korta noveller eller krönikor. Har alltid haft svårt för att koncentrera mig en längre tid när jag läser böcker, för har svårt att hitta något som verkligen intresserar mig.

   Gott nytt år, fina du! ☆

 1. ÅH!:o jag har inte räknat antalet faktiskt 😮 BTW! va roligt att du är bokintresserad xD kan du tipsa om böcker oxå? vet att du har en musikblogg men lite då och då kan böcker få ta lite plats haha 😛

  • Jo försöker få in boktips ibland men vill inte ”sätta press” på det. Men så fort jag läst något jag gillar och har fina citat så delar jag gärna med mig av det :)

 2. Åh vilken rolig lista! 50 böcker på ett år är ju helt otroligt. Själv har jag läst 5 böcker det här året tror jag. Den sämsta boken var ”Gone” av Michael Grant. Jag vet inte riktigt varför men jag gillar inte den sortens ”genre” på böcker bara. Jag gillar mer Skönlitteratur därför är den bästa boken jag har läst i år The Carrie Diaries av Candace Bushnell :)

 3. Oj vad mycket du har läst! :)

  Jag har mest lyssnar på ljudböcker, vet inte om det räknas? Annars har jag läste trilogin His Dark Materials bland annat som jag tyckte var bra! :)

 4. Jag har varit dålig på att läsa 2014.. När jag var liten lästa jag jättemycket, hela tiden. Men nu har jag inte riktigt tid längre.
  Iallafall skulle vara jättesnällt om du ville kika in på min blogg och säga vad du tycker om min nya outfit som jag har lagt upp? Skulle betyda jättemycket. Gott nytt år!

  • Jadu är en arbetslös så måste en sysselsätta sig på olika sätt förstår du. Förutom att jag lyssnar på sjukt mycket musik läser jag sjukt mycket böcker :)

 5. sv: Utmärkt gott var det!

  Intressant med såna här inlägg också.
  Jag läste inte mycket för var ingen bokläsare innan jag lade bloggen åt sidan. Nu har jag mer tid. Jag började nyligen läsa ”The reason” skriven av Lacey Sturm. Sen har jag beställt hem tre andra böcker också.

 6. Vilket roligt inlägg! 😀 Jag älskar att läsa, men har ingen aning om hur många jag läste 2014, hihi. Många bra tips hade du också, tack!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>