De 9 mest ikoniska stunderna för kvinnor inom musikindustrin 2014

2014 var ett  stort år för kvinnor inom musikindustrin.  Jag tycker det är fantastiskt att artister som har en sådan stor makt och inflytande tar den feministiska kampen så att fler förstår och kan ta kampen. Det är också fint att se att artister från alla möjliga genres engagerar mig vilket också visar att det är en kamp för alla. I det här inlägget har jag samlat de 9 mest ikoniska ögonblicken för kvinnor inom musikindustrin.

 b

Beyonce har alltid stått för girlpower men det har alltid vart en förvirrning vida hon var en feminist eller inte. Under MTV music awards satte hon stopp på spekulationerna och genom att avsluta sitt uppträdande under galan med en stor text med ordet: feminist.

pharell-vertPharell Williams kom ut som feminist och strax innan valet hade han en konsert i globen och under sista låten ‘happy’  sade han något i stil med:  låt oss ge kvinnorna en chans för en gång skull, det är dags att få veta hur det känns att ha kvinnor vid maktens bord och ut kom Gudrun Schyman!

conchita-vertConchita Wurst deltar i eurovision song contest som österrikes bidrag och hela europa enades om att vi faktiskt KAN. Så vi krönte Conchita Wurst till drottning av europa.
ingrid-vert

I Ingrid Michaelsons musikvideo till låten girls chase boys fokuserar man på tanken att vem man än är, och vem man än älskar är desamma. Tjejer jagar inte alltid efter killar och vise versa, men vi alla jagar efter en sak: kärlek. Och svårare än så behöver det inte vara!

colbie-vertNär vi ändå talar om musikvideos måste det ju talas om Colbie Caillat och hennes musikvideo till låten try som går ut på att hon sminkar av sig och Colbie ställer  den viktiga frågan ”When you’re all alone, by yourself Do you like you?”

iggy-vertI Eminems läkta singel hotade han att våldta Iggy Azalea med denna fras: ”Put that shit away Iggy. You don’t wanna blow that rape whistle on me / Scream! I love it. ‘Fore I get lost with the gettin’ off.” och Iggy svarade via Twitter:
catssia-vertSia hade en av 2014s största hits med låten Chandelier och ändå lyckades hon hålla sig borta från offentligheten.Sia skriver främst låtar till andra och håller sig undan från kändisskapet, eftersom hon känner att det är som att sälja sin själ.” Detta är särskilt betydelsefullt för kvinnliga musiker, som ofta media betonar deras personliga liv mer än deras arbete.

riri-vertNär Rihanna postade en bild på instagram på hennes omslag av tidningen lui där hon var topless fick kanske inte hennes följare någon chock eftersom hennes grej är att hon postar provokativa bilder. Detta ledde till att hennes konto blev avstängt vilket ledde till en debatt om att befria den kvinlniga bröstvårtan!

linda pira-vertSlutligen vill jag bara säga hur FETT det var när Linda Pira samlade sveriges kvinnliga hiphopelit i remixen till låten ‘knäpper mina fingrar’

blogstats trackingpixel

23 reaktion på “De 9 mest ikoniska stunderna för kvinnor inom musikindustrin 2014

  1. Åh minns Conchitas vinst speciellt, det kändes så himla kul och verkligen som en markering :) De andra också bra ofc, även om jag inte hört om alla tidigare!

  2. Linda Pira och de andra är det som fångat mig mest, så jävla Fett verkligen. Jag fullkomligt ÄÄÄÄLSKAR den låten och får gåshud varenda gång. Det är sjukt bra musik, bra text, bra kemi och bra känsla.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>