I’m like a superhero only that my S is permanent

superhero

Den 12 augusti är mer speciell för mig än min födelsedag. Idag för 4 år sedan avslutade jag min korsettbehandling. Då var jag 17 och längtade efter att bli fri. Jag blev fri från den platskorsett jag  burit i nästan 3 år. Idag är jag 21 och längtar fortfarande efter att bli fri. Kanske  inte från skoliosen, för jag tror jag är den enda skoliosaren som inte (längre) lider av det.  På samma sätt som HIV positiva kan känna sig skyldiga att de inte dog med deras vänner i AIDS så kan jag känna mig skyldig när jag läser hur skoliosare lider och får leva med smärta trots flertal operationer medans jag verkar vara den enda som inte känner av min skolios alls. Men den finns där föralltid och påminner om min treåriga kamp. Tittar ni noga så ser ni att min ryggrad inte är rak, mina axlar och skulderblad är inte riktigt jämna. Ryggraden är formad som ett S. S som i Såjävlabra.S som i Stark.S som i Superhjälte.S som i Sandra.Det är inte alla som har sin initial inpräntat i sin ryggrad inte!

Spara

blogstats trackingpixel

22 reaktion på “I’m like a superhero only that my S is permanent

 1. Vad härligt att det gick bra för dig! En i min klass hade skolios och fick genomgå en operation pga det och hennes lillasyster fick börja bära korsett men tror att båda är bra nu :)

 2. Skönt att du inte lider av det! :) Men vad är det egentligen? Jag har hört det många gånger men det har inte riktigt fastnat, hehe. Kram

  • står ju i inlägget men kort sagt så är skolios en snedvuxen ryggrad :) går att läsa mer om det i kategorin skolios :)

 3. Stackare, det kan inte känts skönt med en sneryggrad. :(
  Men skönt att det är över, det måste känts så jävla skönt! Glad för din skull, även fast jag inte känner dig – men att någon har lyft, det är något verkligen.

  Go Girl! 😀

  • Vet att du menar väl men det är inte alls synd om mig. Jag lider inte av det och det finns som jag skrev de som verkligen, verkligen lider av det. Men ja tack för omtanken <3

 4. Jättefin bild! Vad skönt att du är smärtfri i alla fall! Men tyck inte synd om andra, visst det är otroligt tråkigt att de känner smärtan, men kan ska inte jämföra sig med andra på det sättet.

  Det är som när folk säger till mig ”jag har ont i huvudet idag, men den är ju inte som din huvudvärk så jag ska inte klaga”. Jag HATAR när folk jämför mig så, för har de ont så har de ont på sitt sätt, alla har olika smärtgräns. Det jag menar är att även om du är smärtfri och inte de andra, så kan de ha något annat i gengäld. Förstår du hur jag menar? Var glad för att du är smärtfri. :)

 5. Åhh vad bra att du slipper ha ont!
  Mina skulderblad är inte heller samma höjd, men du tror väl inte att jag ha skolios?