7 bilder som bevisar att musik kan förändra världen

  Jag kommer nog aldrig sluta predika om musiken och dess påverkan, både på mig men också på resten av mänskligheten. Idag består typ 90% av  de mest populära sångexterna om sex och relationer och många tycker inte det är värt att ens betala för musiken längre. Jag hittade en artikel som påminde mig om att musik fortfarande kan göra världen till en lite bättre plats. artikeln hittar ni här. Jag har valt ut några punkter som förhoppningsvis också kommer påminna er. Varsågoda.

1I Kiev,ukrarina satt en man med ett blått piano framför kravallpolisen då protesterna nått sin kokpunkt, detta för att han inte ville att någon skulle bli skadad.

2.

600 gitarrister i indien protesterade mot våldtäktskulturen och hyllade 23-åringen som dött efter att ha blivit gruppvåldtagen på en buss. Låten de spelade var självklart imagine av john lennon.

Denna sammankomst skapade inspirerade till  många andra protester runt om i indien, eftersom folk krävde av regeringen att  införa polisiära åtgärder att stoppa misshandlingen av kvinnor.
3.Under 2012 uppträdde medlemmarna i det ryska punkrockbandet Pussy riot i moskvas katedral där de sjöng en protestsång om de ortodoxa ledarnas stöd  av Vladimir Putin eftersom de ansåg honom som en diktator och gjorde det faktumet känt när andra höll tyst. Detta resulterades i att de åkte i fängelse för hulliganism.
Pussy Riot använt musiken som ett utlopp för yttrandefriheten i ett land som förbjudit det, och sedan deras musik förde de allvarliga orättvisor som de ställs inför hela vägen runt om i världen.

4.
Thomas Neuwirth, eller mer känd under artistnamnet Conchita Wurst tog hela europa med storm för sin mäktiga röst och slående utseende.  Han ställde upp i ESC   trots anklagelser från konservativa som trodde att han främjade HBTQ-rättigheter (som om det vore något dåligt) och vann och bevisade att musik överskrider fördomar om sexuell läggning,utseende och att musik kan komma åt den mänskliga delen av oss själva

5.
Countrytrion Dixie chicks spelade i london 2003  och då sa sångaren Natalie Maines att hon stödde den brittiska demonstrationen mot dåvarande president George W Bush planer mot att kriga mot irak. Hon sa:
”Bara så ni vet, vi är på den goda sidan med y’all. Vi vill inte ha det här kriget, det här våldet och vi skäms att presidenten i USA är från Texas.”
strax efter fick bandet en motreaktion från den amerikanska publiken till den grad att de blev hotade fysiskt men de tre kvinnorna vägrade hålla käften och och riskerat sina liv genom att spela för en publik på 15.000 i Greenville.musik ett sätt att yttrandefrihet, och Dixie Chicks kämpat för denna rättighet.

6
När Soyan Boyle klev på scenen för britain’s got talent verkade hon som alla andra. Men när hon öppnade munnen och tog ton och sjöng i dreamed a dream from les miserables så blev både dommarna och publiken förtrollade. Detta ögonblick var ett exempel på musikens förmåga att ge kraft till de människor som ofta snabbt bedöms eller sopas åt sidan – det har alltid varit en djärv röst för utomstående.

72012 var året då Mika Hendler som pluggar musik på Yale , bestämde sig för att flytta till Jerusalem för att starta en israelisk-palestinsk kören. Tanken var att främja dialogen mellan israeliska och palestinska gymnasieelever genom musik och samverkan. Efter att övervunnit många hinder – skolo som inte ville delta, kämpade de för att sprida ordet – Hendler samlade 30 elever för att bilda YMCA Jerusalem Youth Chorus.

Kören sjunger sånger på arabiska, engelska och hebreiska för att underlätta den kulturella förståelsen mellan musikerna. Och genom msuik har Hendler kunnat skapa en fristad för unga människor att lägga undan sina meningsskiljaktigheter och dela deras gemensamma kärlek till sång.

blogstats trackingpixel

34 reaktion på “7 bilder som bevisar att musik kan förändra världen

  1. Åh, att läsa detta inlägg gav ju hopp på mänskligheten! Tycker också att man inte kan påpeka nog tillräckligt hur stort inflytande musik och olika artister har!

    Sv: Eller hur! Ja, vi har en liten söt bastu i lägenheten där det ryms 2-3 personer, den är verkligen underbar :)

  2. Älskar Susan Boyles audition, gråter varje gång jag ser den.
    sv: Kul att du gillar inlägget! Och no problem, gillar din blogg så den förtjänade en liten länk :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>