Skolios och smärta

 Nästan varje dag läser jag hur mina kära  skoliosare lider av deras skolios, de lider av en smärta som jag önskar med hela mitt hjärta jag bara kunde ta ifrån dom. Trots att de genomgått behandlingar som ska göra ryggen bättre så finns smärtan ändå kvar och några av dom behöver ta tabletter för att minska smärtan.

Jag må vara något sorts mirakel, jag måste ofta påminna mig själv att jag faktiskt också har skolios. Att jag faktiskt blev behandlad för den i nästan tre år. Trots mina nästan 30 grader så känner jag aldrig av någon form av smärta.

Visserligen kunde jag känna mig trött i hela kroppen efter att ha släpat tunga kartonger och sprungit runt hela dagarna på praktiken i trean. Och visserligen kan jag känna mig trött/ha ont efter att ha suttit i samma knepiga ställning i flera timmar med datorn på sängen. Men det känns ändå som att alla människor får ont i ryggen av  sånna saker.

Men jag har ändå för min skull bestämt mig att så fort jag börjat fått någon inkomst så ska jag  skaffa gymkort.  Detta för att jag vill bygga upp muskler i min rygg så jag slipper oroa mig för att få en dålig hållning igen.
Jag har provat göra övningar  i mitt lilla rum men jag tycker det är förbaskat tråkigt och känns sådär att inte kunna göra övningar utan att stöta i någon möbel. Nej. Gym får det bli.
Under  lite mer än en månad i tvåan fick vi gymma på idrotten och jag förvånade mig själv och tyckte det var kul och jag kände mig stark i kroppen efteråt.
 
blogstats trackingpixel

29 reaktion på “Skolios och smärta

 1. Jag tror faktiskt det är något speciellt med dig… Man kan bara tacka för det, att man är ett mirakel:) och jag tror att om man genomgår något svårt och klarar det finns det en stor mening bakom det.

  sv: Varför är du också "ledig"?

 2. Åh vad fint skrivet fina du! <3

  du är så sjukt stark vännen!! <3 glöm inte det! Och jag är oerhört glad för din skull att du inte känner av så mycket smärta! <3

  håller tummarna för att du kan fixa gymkort! <3

  ha en fin kväll vännen!

  kramar <3

 3. Det är så synd med värk :/ man kan ha värk i benen i min sjukdom (medfödd benskörhet) men jag är lycklig att jag aldrig behövt känna det, bara stundvis om jag anstränger benen för mycket. Därför känns det inte kul då t.ex. min pappa kan ha väldigt sjuka ben ibland (han har också sjukdomen) och man kan ju inte göra något åt det :(

  Gym är förresten väldigt kul, känns alltid bra efteråt! 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>